"Biologische groente en fruit smaakt beter"
Het bedrijf heeft een bijzondere specialisatie: de ‘vergeten groenten’ zoals snijbiet, veel ouderwetse soorten sla, paarse sperziebonen en kievietsbonen. "Wij hebben veengrond, en die grond is goed geschikt voor slagewassen en peulvruchten. Als wij aardappelen willen inkopen dan gaan wij naar collega’s uit de buurt, die weer op kleigrond verbouwen en verderop halen we bijvoorbeeld weer pastinaak. Het voordeel is ook dat we de mensen bij wie we onze producten halen echt kennen."
Versman haalt zijn meer ‘exotische’ producten uit landen als Zuid-Frankrijk en Italië. "Deze producten worden eveneens geselecteerd op kwaliteit", aldus Abbenbroek. De producten zijn geteeld volgens strenge Europese richtlijnen en worden gecontroleerd in het lab. Volgens Abbenbroek smaakt biologische groente en fruit ook beter. “Je hebt bijvoorbeeld 600 soorten tomaten die je op allerlei gebieden kunt selecteren. "De supermarkt selecteert vaak op houdbaarheid, wij doen dat op smaak. Er wordt geen kunstmest gebruikt. De tomaat groeit langzamer maar is wel veel lekkerder!"