President Obama golft op biologische golfbaan

Op de golfbaan van de 'Vineyard Golf Club' in Edgartown is het de normaalste zaak van de wereld dat je het onkruid dat je tussen je voeten vindt zelf te verwijderen. Daar is een goede reden voor: dit is al acht jaar de enige volledig biologische golfbaan in de Verenigde Staten. Bij het onderhouden van de baan met 18 holes wordt geen gebruik gemaakt van synthetische bestrijdingsmiddelen, meststoffen of andere kunstmatige behandeling.

"Toen we hier begonnen, dachten een aantal van mijn collega's dat de golfbaan uiteindelijk bedolven zou zijn onder onkruid", zegt Jeff Carlson die onkruid dat hij ziet meteen uit de grond trekt. Dit is een automatisme geworden. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud van de baan. De baan ligt er erg mooi bij. "Ik moet toegeven dat ik er zelf ook niet heel zeker van was dat het zou lukken. Mensen zeiden dat we gek waren", voegt hij toe. Carlson heeft inmiddels geleerd om onkruid te doden met kokend water gemend met een natuurlijke cocktail.

Inmiddels heeft de club een zeer prominente vermelding gekregen, president Obama zal naar verwachting deze maand tijdens zijn vakantie komen spelen, nadat hij dit vorig jaar ook al twee keer heeft gedaan.

Vineyard Golf Club is een priv├ęclub, lidmaatschap kost zo'n 12.000 dollar per jaar, plus een eenmalige vergoeding van 350.000 dollar. Wel mogen de 125 eilandbewoners voor 725 dollar per jaar lid worden.

17-08-10


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.