Cuyama Orchards in Californië is biologische appelreus

Cuyama Orchards is de grootste teler van biologische appelen in Amerika, de boomgaard is gevestigd in Californië. "Ons volume kan dit seizoen zelfs oplopen tot 200.000 dozen", zegt Byron Albano, marketing manager. De verkoop- en administratie van de kweker, verpakker en handelaar wordt geregeld in Noord-Hollywood, de teelt vindt plaats in de Cuyama-vallei, ten noorden van Santa Barbara.

Gezien het klimaat in de vallei, begint het biologische appelseizoen weken later dan de conventionele appelgewassen elders in de staat. "Ons seizoen begint met Gala's, waarvan de oogst op 30 augustus moet beginnen. Onze tweede variëteit is de Honeycrisp, die zullen we vanaf half september gaan verpakken." In september volgen ook de Granny Smiths. "Dit is nog geen grote variëteit bij ons", zegt Albano. De belangrijkste appelvariëteit van de Cyanma Orchards is de Fuji. "We hebben een uitzonderlijke Fuji met een zeer hoge brix", zegt hij. De start van de Fuji-oogst staat gepland voor 25 september, het standaardseizoen begint naar verwachting rond 15 oktober. De oogst van de Pink Ladies zal begin november van start gaan.

Op de boomgaarden groeit ook een beperkt aanbod aan 'Arkansas' en 'Spitzenberg'-appelen. Dit seizoen is het areaal waarop biologisch geteeld wordt met 25 procent toegenomen toen een gebied van 60 hectare gecertificeerd werd. "Dat brengt onze totale biologisch teeltareaal op 265 hectare", zegt Albano. Hij verwacht overigens dat het volume in de komende jaren nog verder zal toenemen.

Cuyama Orchards levert vooral aan retailers, gevolgd door de groothandel.

17-08-10


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven