Tips voor grasgroenbemesting

De keuze in biologisch vermeerderde groenbemesting gewassen is vrij breed. Wanneer er na het veldgewas gekozen wordt voor een grassen mengsel wordt er in een aantal gevallen rode en/of witte klaver aan toegevoegd.
 
Het grasmengsel bestaat vaak uit Engels en/of Italiaans raai aangevuld met rode en/of witte klaver. Van Engels raai heeft Agrifirm twee mengsels beschikbaar. Grasbalans en Bioweide/max. De Grasbalans bestaat uit een tetra en een diploïd ras. De Bioweide/max bestaat uit meerdere diploïde rassen.

Wordt er alleen gebruik gemaakt van Bioweide/max dan kan daar het best een witte klaver in mee gezaaid worden. Bij gebruik van Grasbalans en Italiaans raaigras past een rode klaver beter. Het heeft alles te maken met de onderlinge concurrentie tussen de verschillende gewassen. In de praktijk wordt er ook gewerkt met een mengsel van Engels raai, Italiaans raai, rode klaver en witte klaver. Voor wat betreft de klavers kan nog worden opgemerkt dat inzaai in augustus de beste maand is om het gewas nog voldoende tot ontwikkeling te laten komen.

Bron: Agrifirm, 13-08-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.