Ghanese stad moet eerste groene Afrikaanse stad worden

Architect Gary Heathcote van Heathcote and Associates Architecture werkt aan Millennium City in Ghana. De stad moet de eerste volledig groene stad van het Afrikaanse continent worden.

De stad in Ghana moet op alle vlakken volledig duurzaam zijn, en onafhankelijk van overheidssteun. Besparingen in en recyclen van energie- en waterbronnnen, investeringen in openbaar vervoer en een minieme belasting van de natuur moeten daarvoor zorgen.

Akkers worden besproeid met gerecycled water. Water is afkomstig uit de oceaan door middel van ontzilting. Het apparaat dat daarvoor nodig is, gebruikt een nieuwe technologie waardoor er geen gifstoffen in de oceaan worden gedumpt. Water wordt niet afgevloeid naar de oceaan, maar opgevangen in kanalen en hergebruikt.

Alle energie in Millennium City zal worden opgewekt zonder het gebruik van fossiele brandstoffen. In plaats daarvan zijn er heetwatersystemen die werken op zonne-energie of op waterkracht. Om bewoners te stimuleren zo min mogelijk gebruik te maken van auto’s, wordt er geïnvesteerd in goedkope en duurzame voorzieningen voor openbaar vervoer.

Bron: Bouwen&Wonen, 13-08-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.