Op basis van champignonbestanddelen

Zeer laag energiegehalte nodig voor verpakking met Mycobond-technologie

Bij de productie van een verpakking op basis van champignonbestanddelen en agrarisch afval kan tot 98 procent minder energie gebruikt worden dan bij de productie van piepschuim. Dit alles dankzij een nieuwe steriliseringstechnologie. Ecovative Design, de maker van EcoCradle verpakking en isolatie, produceert haar producten door champignonvezels op katoenzaad en houtvezel te laten groeien.Het bedrijf gebruikt in het proces een speciale verwarmingsmethode. En op dit moment is Ecovative Design bezig met de ontwikkeling van een sterilisatiebehandeling met natuurlijke oliën. Dit zou het energieverbruik aanzienlijk kunnen verminderen. Hiervoor hebben zij een subsidie van 180.000 dollar ontvangen.

De Mycobond-technologie verbruikt nu al slechts een tiende van de energie die gebruikt wordt voor de productie van schuimrubberen verpakkingsmateriaal. Uiteindelijk moet met de nieuwe behandeling het energieverbruik tot ongeveer 2,5 procent van die van schuim beperkt worden.

Bijkomend voordeel van de nieuwe methode is dat de materialen in de open lucht kunnen groeien.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.