Zonnestralen en nieuws van Food / Drink Experience

Wat vindt u lekker; een handvol frambozen of kruisbessen, een mooie pruimenjam, een gevulde koek? Iets hartigs? Blokje schapenkaas, met mosterd? Of een kipschnitzel met spinazie en kaas. En wat drinkt u erbij; appelsap, bosbessensap, mineraalwater of een frisse wijn? Alle van eerlijke (Nederlandse) boerenafkomst.

In deze heerlijk Hollandse zomer, met een mooie afwisseling van zonneschijn, hittegolf en regenbui, werkt Food / Drink Experience verder aan de marktontwikkeling voor groene, duurzame, verse en verantwoorde producten.

Op bezoek bij de Minister

Onlangs mocht Koen Nouws Keij namens Dalco Food een nieuw biologisch product presenteren aan Landbouwminister Gerda Verburg: de biologische kipschnitzel, gevuld met biologische spinazie en biologische kaas. Dit product is van leveranciersvereniging Biomeerwaardekip en is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen verschillende partijen in de keten. Dalco Food deed hiervoor de productontwikkeling. De Minister was positief over de schnitzel met zijn drie sterren van Beter Leven. "Kan dit ook in ons bedrijfsrestaurant?" vroeg zij.
Klik op www.fooddrinkexperience.nl en kijk onder Cases

Dalco Food in de lift

Bij Dalco Food bv in Oss komen zaken steeds verder op stoom. Een intensieve marktbewerking, diverse gesprekken bij retailorganisaties, gedegen export management, productmanagement én strategische marketingcommunicatie planning; dat zijn zaken die Food / Drink Experience op dit moment met veel plezier op ad interim basis voor Dalco verzorgt. In dit mooie familiebedrijf is inmiddels dochter Marian Wagemakers het team van haar vader komen versterken als adjunctdirecteur Strategie en Marktbewerking.
www.dalco.nl

Goed in Drenthe

Food / Drink Experience zet met de organisatie DrentsGoed Streekproducten stappen op het gebied van marktbewerking. Naast de opzet van een goed doordacht marktbewerkingsplan om voor de komende jaren de omzet te verdubbelen, wordt er de komende maanden concreet gewerkt aan verbetering van de afzet via boerderijwinkels, speciaalzaken en supermarkten. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Taskforce Multifunctionele Landbouw, Syntens en de Provincie Drenthe.
www.drentsgoed.nl

Colonjes 2009 is uit!

De eerste witte wijnen van de oogst 2009 van Wijnhoeve De Colonjes uit Groesbeek zijn gebotteld. Daaronder bevindt zich een nieuwe parel: de Secco, een heerlijke mousserende rose gemaakt van de pinotin-druif. Over een paar weken zijn drie witte wijnen 2009 verkrijgbaar bij Gall & Gall. Men verwacht in september de rode wijnen te leveren. Food / Drink Experience bracht vorig jaar dit contact tot stand en de wijnen van 2008 worden bij Gall & Gall uitstekend verkocht. We wachten in spanning het nieuwe (wijn)jaar af. Houdt u ook het magazine Proef! Van Gall & Gall in de gaten; daarin staat binnenkort een reportage over de Colonjes.
www.wijnhoevedecolonjes.nl

Oregional - streekproducten

De activiteiten van gebiedscooperatie Oregional nemen toe. Onlangs trad Engelie Beenen aan bij deze cooperatie voor duurzame regionale plattelandsontwikkeling. Zij geeft sturing aan de commerciele uitbouw van Oregional. Oregional verbindt agrariërs en consumenten met smaakvolle, verse streekproducten en recreatieve diensten. Food / Drink Experience ondersteunt Oregional in marketing- en sales activiteiten. Eerder al mochten we Stichting Landwaard faciliteren in de belevering van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen met verse producten uit de regio.
www.oregional.nl

12-08-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.