Kaart met bedrijven die streekproducten produceren rondom Leiden

Vier agrarische natuurverenigingen rondom Leiden, die zich verenigd hebben in De Groene Klaver, werken aan een kaart waarop minimaal tachtig producenten van streekproducten te vinden moeten zijn.

Inwoners van de agglomeratie Leiden moeten al fietsend, met behulp van de kaart, de producenten kunnen vinden. Het is de bedoeling dat de 'streekvoedingswijzer' op zaterdag 18 september wordt gepresenteerd tijdens een streekmarkt in het centrum van Leidschendam-Voorburg.

Steeds meer boeren in de landelijke gebieden rondom Leiden en Alphen aan den Rijn ontwikkelen streekproducten of beginnen een boerenlandwinkel. Daarmee spelen ze in op de behoefte van steeds meer stedelingen aan lokaal geproduceerd voedsel.

Het aanbod is echter sterk versnipperd: iedere boer heeft zijn eigen winkeltje en veel verder dan een bord aan het begin van het erf komen ze niet. Vandaar dat de agrarische natuurvereniging Wijk en Wouden het idee opperde van een kaart, zodat de consumenten uit de steden de boeren beter kunnen vinden.

Bron: Leidsch Dagblad, 11-08-10


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.