Donderdag 16 september Seminar over Duurzaam bouwen en renoveren

Gemeenten hebben ambitie. Nieuwbouw moet zo duurzaam mogelijk en bestaande gebouwen moeten energiezuiniger. Maar hoe krijg je als gemeente projectontwikkelaars, woningcorporaties en andere eigenaren in beweging?

Aedes tekende het Convenant Energiebesparing Corporatiesector. Maar hoe krijg je als woningcorporatie je huurders zo ver dat zij instemmen met renovatie en huurverhoging? Projectontwikkelaars willen wel duurzaam bouwen. Maar welke koper vraagt daar om? In de meest energiezuinige woningen, wordt de meeste energie verbruikt. Hoe stimuleer je energiebewust gedrag?

Waar, wanneer en hoe laat?

Donderdagmiddag 16 september bent u van harte welkom in de Euroborg in Groningen op de DHV themabijeenkomst 'Duurzaam bouwen en renoveren'. In een interactief programma komen de voors en tegens van verleiden, beïnvloeden en verplichten aan bod. Tijd: 14.00 tot 18.30 uur. Er zijn aan deelname geen kosten verbonden.

De DHV themabijeenkomst is bestemd voor (medewerkers van) gemeenten, woningcorporaties, beleggers en projectontwikkelaars.

Programma

Welkom door ir. Wilko Huyink, directeur DHV Noord (14.00 - 14.15 uur)

Afdwingen

Mr. dr. John van den Hof, strategisch juridisch adviseur bij DHV en lector Gebiedsontwikkeling en Recht aan Saxion Hogescholen gaat in op de juridische instrumenten, die er zijn om duurzaam bouwen af te dwingen. (14.15 - 14.45 uur)

Verplichten en faciliteren

ir. Marianne Nevens MBA, strategisch adviseur duurzame gebiedsontwikkeling bij DHV werkte als programmamanager voor het Amsterdamse stadsdeel West. Zij licht toe op welke wijze dit stadsdeel vastgoedeigenaren verplicht om hun bestaande vastgoed te verduurzamen. (14.45 - 15.15 uur)

Pauze (15.15 - 15.35 uur)

Verleiden

Jos Idema, medewerker strategisch beleid van woningcorporatie De Huismeesters en adviseur Henk Kieft van KAW Architecten en Adviseurs, presenteren een handboek voor projectleiders over bewonerscommunicatie bij duurzame woningverbetering en delen de tussentijdse resultaten van gebruik van het handboek in de Groningse wijken Tuinwijk en De Hoogte. (15.35 - 16.05 uur)

Motiveren

Drs. Reinoud Nägele, senior adviseur gedrag- en omgevingspsychologie bij DHV, gaat in op de mogelijkheden en enkele valkuilen bij het motiveren van mensen om hun gedrag te veranderen. Om eigenaren en bewoners te motiveren tot energiebewust gedrag, moeten we hun gedrag eerst goed begrijpen. Hoe voorkom je veel weerstand en hoe belangrijk is het om aan te sluiten bij motieven en mogelijkheden van mensen? (16.05 - 16.35 uur)

Wrap-up en afsluiting door Wilko Huyink, directeur DHV Noord (16.35 - 17.15 uur)

Borrel en napraten (17.15 - 18.30 uur)

Bron: Duurzaamgebouwd.nl, 10-08-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.