40 procent van New Yorkse agrariërs geïnteresseerd

VS: Wel interesse in omschakeling, behoefte aan informatie

In New York is onderzocht in hoeverre agrariërs geïnteresseerd zijn in omschakeling naar biologisch. Uit het onderzoek van 'New York Field Office' bleek dat 40 procent van de ondervraagden had op enige wijze interesse in biologische productie. Minister van landbouw Patrick Hooker: "De biologische werkwijze wordt steeds interessanter nu de verkoop van biologische producten toeneemt. Het is belangrijk om de interesse goed in beeld te krijgen, evenals de belemmeringen en hetgeen dat de mensen nu nog tegenhoudt." Het onderzoek heeft volgens Hooker belangrijke aanknopingspunten en informatie opgeleverd waardoor de nodige actie kan worden ondernomen om de groei van de sector te bevorderen.

Zes procent van de ondervraagden heeft een hoge interesse, 15 procent heeft een gemiddelde interesse en 19 procent is een beetje geïnteresseerd. Zestig procent gaf aan totaal geen interesse in omschakeling te hebben. Kathie Arnold van de onderzoekscommissie zegt dat dit onderzoek meer inzicht geeft in de gedachtegang van de agrariërs. De nummer 1 barrière is de productieverliezen die als gevolg van ziekten kunnen optreden. De conventionele boeren gaven ook aan meer informatie te willen over het omschakelingsproces. Om daar op in te spelen heeft de staat 13 richtlijnen ontwikkeld. Deze richtlijnen zijn inmiddels al 24.000 keer gedownload.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.