25 t/m 31 oktober

Fairtrade Restaurant Week 2010: fair uit eten

Van 25 t/m 31 oktober organiseren Puur! uit eten, de duurzame culinaire gids, en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het Fairtrade keurmerk, de Fairtrade Restaurant Week 2010. Restaurants in heel Nederland serveren deze week de (h)eerlijkste gerechten die bereid zijn met Fairtrade ingrediënten.

In restaurants is het aanbod van duurzame gerechten nog beperkt. Daar gaan we in oktober samen met jou wat aan doen! In de Fairtrade Restaurant Week kun je tijdens een avond uit het verschil maken. De kwaliteit van de gerechten staat natuurlijk voorop, maar een gerecht met een mooi verhaal smaakt nog beter.

Fairtrade betekent dat producten onder eerlijke voorwaarden zijn geproduceerd en verhandeld. Wanneer een product het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade heeft weet je zeker dat de boeren een eerlijke prijs hebben ontvangen en kunnen investeren in een betere toekomst.

Hoe werkt het? Reserveer een restaurant bij jou in de buurt en vraag naar het speciale Fairtrade menu. Elk restaurant is vrij om dit zelf samen te stellen. In ieder gerecht moet minimaal één Fairtrade ingrediënt zijn verwerkt en bij voorkeur meerdere zoals ananas, banaan, avocado, rijst, chocolade, honing of olijfolie. Een overzicht van alle restaurants vind je op de website: www.fairtraderestaurantweek.nl

Bron: Alles Duurzaam, 10-08-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.