SEO: Investeren in duurzame energiehuishouding in Nederland loont

Investeren in een duurzame energiehuishouding in Nederland loont: de maatschappelijke baten zijn groter dan de kosten. Dat wordt aangetoond in de studie van SEO Economisch Onderzoek. Het Regieorgaan EnergieTransitie heeft SEO Economisch Onderzoek gevraagd een analyse uit voeren naar de kosten en baten van een duurzame energiehuishouding in Nederland. Het onderzoek versterkt het Regieorgaan EnergieTransitie in haar missie en streven om te komen tot een duurzame energievoorziening in Nederland.

Regieorgaan

Het Regieorgaan vindt dat de voorkeur in Nederland uit moet gaan naar een route met zoveel mogelijk energiebesparing en hernieuwbare energie. De duurzame route is meer toekomstvast, heeft een positief effect op de voorzieningszekerheid en geeft Nederland kansen voor industrialisatie en innovatie.

7-puntenplan

Om de transitie te verwerkelijken is een voortvarende, consistente en gerichte aanpak nodig door zowel overheid als een breed spectrum van maatschappelijke actoren. Het Regieorgaan heeft een 7-puntenplan opgesteld waarin ze onder meer pleit voor een eenduidige aanpak vanuit het kabinet, met daarbij één verantwoordelijke minsiter. Daarnaast zou Nederland er goed aan doen innovatie-, energie- en industriebeleid samen te laten gaan. Bovendien zou een verplicht aandeel duurzaam moeten gelden voor elektriciteit en gas.

Bron: Duurzaamnieuws, 09-08-10


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.