Biologische markt en tentoonstelling in Enschede op zondag 15 augustus

Op zondag 15 augustus organiseert de gemeente Enschede weer de eerste biologische markt op het erf bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark in Enschede. Van 11.00 – 16.00 uur zijn op de markt diverse biologische producten te proeven en te verkrijgen, van biologische groenten tot biologisch ijs. Naast de zomermarkt is er tot en met 15 augustus in het bezoekerscentrum ook een tentoonstelling over De Roombeek, de Enschedese stadsbeek.

Binnen zien, buiten beleven: de Roombeek

Onder de titel 'De Roombeek, binnen zien, buiten beleven' zijn het verleden en het heden van de Enschedese stadsbeek in beeld gebracht. De Roombeek heeft een veelbewogen geschiedenis; van open riool tot moderne waterbeleefplek. De beek heeft zijn naam te danken aan het romige wit gekleurde leemwater dat ooit door deze beek stroomde. Langs de Roombeek werd vroeger het linnen gebleekt dat de boeren hadden geweven. De textielindustrie en de verstedelijking hebben zo hun eigen invloed gehad op de Roombeek; de beek diende als afvoerkanaal voor afgewerkte verfstoffen en kreeg daardoor alle kleuren van de regenboog. Ook werd de Roombeek gebruikt als 'open riool' om huishoudelijk afval op te lozen. In het begin van de 20e eeuw verdwenen daarom alle stinkende beken onder de grond; dus ook de Roombeek. Maar tegenwoordig biedt de Roombeek de Enschedese inwoners een veelzijdige waterbeleving en dient hij om op een duurzame manier met schoon water om te gaan. De gemeente Enschede heeft ervoor gezorgd dat de Roombeek weer in ere is hersteld.

Openingstijden en meer informatie

Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark is geopend op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. De biologische markt vindt plaats op het erf van het bezoekerscentrum op zondag 15 augustus van 11.00 – 16.00 uur. Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner is bereikbaar via de hoofdingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant van het pad ligt het gemeentelijk bezoekerscentrum.

Bron: Enschede.nl, 06-08-10


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.