Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitsluitend biologische lijnen op wijnkaart

Restaurant Groenland blijft zich focussen op biologisch

Acht jaar terug was Niels Oosthoek met zijn restaurant Groenland in Driebergen één van de eersten die zich uitgesproken biologisch noemde. Nog steeds is 85 procent van de keuken bio, en bestaat de wijnkaart uitsluitend uit biologische wijnen.

Vroeger was de kwaliteit matig, er zaten ronduit smerige wijnen tussen. Dat is sterk verbeterd, vindt Oosthoek. Het herkennen van biologische wijn kan lastig zijn, erkent de restaurateur. "Er zijn uiteraard keurmerken, maar veel producenten die wel aan de criteria voldoen, vragen geen certificering aan. Dat kan economische redenen hebben, het is een prijzige procedure. Sommigen doen het ook vanwege het stigma wat nog altijd rond biologisch hangt. Vooral wijnboeren in de nieuwe wereld doen het niet omdat ze daar door het klimaat soms helemaal niet hoeven te spuiten met insecticiden, maar dat om aan de eisen van het keurmerk te voldoen wel zouden moeten. Idioot natuurlijk."

Oosthoek vertrouwt dus op zijn leverancier, De Steenen Camer in Huizen. Als zij zeggen dat een wijn zonder keurmerk biologisch is, gelooft hij ze. "Zij zijn onze enige wijnleverancier. We werken al acht jaar samen. Ze kennen onze zaak, onze kookstijl en helpen mee de wijnkaart op te bouwen. Ze zijn bij negen van de tien huizen die ze voeren op bezoek geweest."

Bron: Misset Horeca, 29-07-10
Publicatiedatum: