Uitsluitend biologische lijnen op wijnkaart

Restaurant Groenland blijft zich focussen op biologisch

Acht jaar terug was Niels Oosthoek met zijn restaurant Groenland in Driebergen één van de eersten die zich uitgesproken biologisch noemde. Nog steeds is 85 procent van de keuken bio, en bestaat de wijnkaart uitsluitend uit biologische wijnen.

Vroeger was de kwaliteit matig, er zaten ronduit smerige wijnen tussen. Dat is sterk verbeterd, vindt Oosthoek. Het herkennen van biologische wijn kan lastig zijn, erkent de restaurateur. "Er zijn uiteraard keurmerken, maar veel producenten die wel aan de criteria voldoen, vragen geen certificering aan. Dat kan economische redenen hebben, het is een prijzige procedure. Sommigen doen het ook vanwege het stigma wat nog altijd rond biologisch hangt. Vooral wijnboeren in de nieuwe wereld doen het niet omdat ze daar door het klimaat soms helemaal niet hoeven te spuiten met insecticiden, maar dat om aan de eisen van het keurmerk te voldoen wel zouden moeten. Idioot natuurlijk."

Oosthoek vertrouwt dus op zijn leverancier, De Steenen Camer in Huizen. Als zij zeggen dat een wijn zonder keurmerk biologisch is, gelooft hij ze. "Zij zijn onze enige wijnleverancier. We werken al acht jaar samen. Ze kennen onze zaak, onze kookstijl en helpen mee de wijnkaart op te bouwen. Ze zijn bij negen van de tien huizen die ze voeren op bezoek geweest."

Bron: Misset Horeca, 29-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven