
Abonneren
Vacatures
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Uitsluitend biologische lijnen op wijnkaart
Restaurant Groenland blijft zich focussen op biologisch
Vroeger was de kwaliteit matig, er zaten ronduit smerige wijnen tussen. Dat is sterk verbeterd, vindt Oosthoek. Het herkennen van biologische wijn kan lastig zijn, erkent de restaurateur. "Er zijn uiteraard keurmerken, maar veel producenten die wel aan de criteria voldoen, vragen geen certificering aan. Dat kan economische redenen hebben, het is een prijzige procedure. Sommigen doen het ook vanwege het stigma wat nog altijd rond biologisch hangt. Vooral wijnboeren in de nieuwe wereld doen het niet omdat ze daar door het klimaat soms helemaal niet hoeven te spuiten met insecticiden, maar dat om aan de eisen van het keurmerk te voldoen wel zouden moeten. Idioot natuurlijk."
Oosthoek vertrouwt dus op zijn leverancier, De Steenen Camer in Huizen. Als zij zeggen dat een wijn zonder keurmerk biologisch is, gelooft hij ze. "Zij zijn onze enige wijnleverancier. We werken al acht jaar samen. Ze kennen onze zaak, onze kookstijl en helpen mee de wijnkaart op te bouwen. Ze zijn bij negen van de tien huizen die ze voeren op bezoek geweest."
Bron: Misset Horeca, 29-07-10
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA