Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blijkt uit Australisch onderzoek

Biologische landbouw versterkt koolstofgehalte in de bodem aanzienlijk

Landbouw zonder kunstmest kan het koolstofgehalte in de bodem met tenminste 6 procent doen toenemen. Dat zegt biologische-landbouwadvocaat Tim Marshall. De advocaat geeft door het hele land lezingen waarin hij uitlegt hoe dit komt. "Het gemiddelde koolstofgehalte van veel van onze landbouwgronden ligt nu op 1,5 procent of lager, vooral in gebieden met droge zomers, zandige bodems en een lange teeltgeschiedenis."

"Wij merken dat biologische boeren in nattere gebieden het koolstofgehalte binnen vijf tot zes jaar naar 4, 5 of 6 procent kunnen laten stijgen. In drogere gebieden duurt dit langer." Dit is goed nieuws voor de biologische landbouwers in Australie, aangezien het land een systeem gaat invoeren waarmee landbouwers beloond gaan worden voor de koolstofopslag. Marshall zegt verder dat de biologische landbouw jaarlijks 7,4 ton aan CO2 per jaar kan besparen. En wanneer wereldwijd op de vijf miljard hectare landbouwgrond biologisch geteeld zou worden, kan dit een CO2-besparing opleveren van 38 miljard ton per jaar.

21-07-10