Tanzaniaanse biologische landbouw krijgt financiële boost

Het 'Tanzania Organic Agriculture Movement' (Toam) heeft ervoor gezorgd dat er ongeveer 240.000 euro beschikbaar komt waarmee projecten van kleine boeren die zich bezighouden met biologische landbouw ondersteund kunnen worden. De groeikracht van de agrarische biologische sector moet hierdoor bevorderd worden.

Het in Nederland gevestigde bedrijf Hivos steunt de kleinschalige biologische landbouwers, de autorietien worden ervan beschuldigd dit te weinig te doen. "De toekenning van het budget is een belangrijke stap voor de voedselproductie van Tanzania", zegt dr. Mwatima Juma. Het toont aan dat de biologische productie voldoende potentie heeft om voedsel van een hoge kwaliteit te produceren.
 
In Tanzania telen ongeveer 8.000 telers biologische gember, onder meer deze telers zullen baat hebben bij een project dat drie jaar zal gaan duren. Met de steun kunnen volgens Juma de telers ook de nodige vaardigheden ontwikkelen. "Biologische landbouw is bijzonder goed geschikt voor de landelijke gemeenschappen die momenteel het meest blootgesteld zijn aan voedseltekorten. Het zal positieve veranderingen in de voedselzekerheid, armoedebestrijding en het terugdringen van de invloed van klimaatveranderingen brengen", zei Juma.

Toam wordt ook gesteund door Skillshare International uit het Verenigd Koninkrijk, dit bedrijf helpt de organisatie om te groeien en op efficientere wijze de biologische landbouw in Tanzania te ondersteunen.

21-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.