Driekwart moet biologisch zijn

Albron verzorgt duurzame bedrijfscatering bij ministerie LNV

De bedrijfscatering op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is geheel duurzaam. Rob Heijnk, beleidsmedewerker bij het ministerie, vindt het logisch dat juist dit departement voorop loopt met duurzaamheid. Bij het ontwikkelen van beleid wordt de nadruk gelegd op duurzaamheid. Door ook zelf in de praktijk aan de slag te gaan met duurzaamheid, kan het departement toetsen of bepaalde zaken in de praktijk uitvoerbaar zijn.

Het kerndepartement van het ministerie is gevestigd in Den Haag en er zijn enkele decentrales locaties verspreid over Nederland. Elke dag worden circa 400 lunchers ontvangen. Albron is ingeschakeld als cateraar. Het uitgangspunt is dat 100% van het aanbod duurzaam is, en daarvan moet minstens 75% biologisch zijn. Vanaf 2009 gelden deze eisen ook voor de decentrale locaties.

Voor biologische producten is het eenvoudig om vast te stellen welke producten voldoen, want daar bestaat het EKO-keurmerk voor. Bij duurzame producten is het wat lastiger. Albron koopt onder meer vrije uitloopkippen, Fair Trade producten en MSC-gecertificeerde vis in. Tijdens het laatste kwartier van de opening worden producten alleen op bestelling bereid. Daardoor is de derving geringer.

Bron: RetailActueel, 21-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.