Revolutionaire kaarden-machine kan impuls geven aan biologische katoenproductie

De nieuwe 'kaarden-machine' kan met een revolutionaire technologie van cruciaal belang zijn in het productieproces van kleding van biologisch katoen. Kaarden is de benaming voor het behandelen van ruwe katoen. Dankzij de machine kan bespaard worden op brandstof en elektriciteit. De methode biedt vooral een uitkomst voor de Malkha-katoensoort. Dit materiaal, ook wel 'Freedom Fabric' genoemd, is zacht, met de hand geweven en elk stuk is verschillend. Dit geeft het de nodige charme.

De uitvinder van de machine, L. Kannan, hoopt dat dit de textielproductie terug zal brengen naar de dorpen. En doordat er meer inkomsten van de industrie terecht zullen komen bij de wevers en de gezinnen zal dit volgens hem ten goede komen aan de Fairtrade kleding.

Volgens Ota.com is de totale biologische katoenproductie tussen 2007 en 2008 met 20 procent is gegroeid en dat veel bedrijven in willen spelen op deze groeiende markt.

20-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.