Ruim 150 varkensliefhebbers roepen op voor meer modderbaden voor varkens

Record 'Meeste Mensen in de Modderpoel'

Ruim 150 mensen stapten vandaag om één uur samen in de modderpoel bij de biologische varkens van de Jofrahoeve in Esch. Deze mensen reageerden op een oproep van Wakker Dier: doe mee met de Recordpoging Meeste Mensen in een Modderpoel. De diervriendelijke consumenten in de poel willen meer modder voor varkens, omdat nog teveel varkens in deze hitte in potdichte stallen zijn opgesloten. Daarom riepen zij vanuit de modder: "Meer varkens in de modder, word Wakkere Winkelaar'. Zij hopen dat meer consumenten in de winkel niet kiezen voor kiloknallers, maar voor biologisch. Want hoe meer mensen biologisch kopen, hoe meer varkens naar buiten de modder in mogen. Ook deden de 150 Wakkere Winkelaars de 'poelonaise' en de 'poelwave'. De nieuwgierige varkens deelden het bad met de roze menigte.

De modderpoel in de Jofrahoeve heeft een eiland. Volgens boer Frank Wagenberg ‘een bounty eiland voor het Blue Lagoon gevoel van zijn varkens’. Dennis de zoon van de Jofrahoeve heeft de afgelopen weken met een vlot in de modderpoel gevaren om de varkens vast te laten wennen aan ‘vreemde eenden in de bijt’.

Het afgelopen jaar is er nog nooit zoveel diervriendelijk vlees verkocht. De verkoop van biologisch neemt toe, maar ook is er meer ‘tussensegment’ vlees te vinden. Wakker Dier voert actie tegen het allergoedkoopste industrie vlees: de kiloknaller. Maar ook stimuleert zij consumenten om voor diervriendelijke producten te kiezen met de Wakkere Winkelaar. Dit is een wekelijkse email nieuwsbrief met daarin de diervriendelijke (EKO, twee- en drie Beter Leven sterren en vleesvervangers) van de 10 grootste supermarkten. De Wakkere Winkelaar heeft 15.000 inschrijvers.

De actie valt binnen een campagne van Wakker Dier: meer varkens naar buiten. Met dit mooie weer lijden 12 miljoen varkens in de dichte stallen van de vee-industrie. Vooral de moedervarkens in de vee-industrie hebben een zwaar leven: een aaneenschakeling van stangen, inseminatie, bevallen, meer stangen. Zij krijgt jaarlijks wel 25 biggen maar ziet er nooit een opgroeien. Biologische moedervarkens hebben toegang tot een weide en kunnen op warme dagen verkoeling zoeken in een modderpoel. Binnen deze campagne organiseert Wakker Dier ook jaarlijks de Mooiste Modderpoel Verkiezing en de Diervriendelijkste vegetarische BBQ voor biologische varkens. Wakker Dier zal zondag ook een promotiefilmpje maken voor varkenspoelen: door consumenten voor consumenten. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.