Australië: Extra budget voor normhandhavingsorganisatie 'Standards Australia'

Het Australische ministerie van Landbouw stelt 33.000 dollar beschikbaar voor non-profit organisatie 'Standards Australia' om hen te ondersteunen bij de handhaving van de biologische en biodynamische productienormen. Dit is het gevolg van de ontwikkeling van de standaardnormen vorig jaar. Tony Burke van het ministerie verklaard dat de regering hiermee de spelers in de biologische sector wil aanmoedigen om zich te laten certificeren. "Dit zal de zekerheid en de geloofwaardigheid van de sector bevorderen en een belangrijke stap voorwaarts betekenen voor de ontwikkeling van de sector."

In het ontwikkelingsproces van de normen zijn belanghebbenden geraadpleegd. "Een breed scala van belanghebbenden uit de sector waren betrokken bij de ontwikkeling van de standaard, waaronder biologische producenten, de detailhandel, consumentenorganisaties, certificeerders, verwerkers en overheidsinstellingen", aldus Burke.

Standards Australia heeft de norm AS 6000 - 2009 uitgegeven voor biologische en biodynamische producten en de MP 100-procedure voor de certificering van biologische en biologisch-dynamische producten. De Australische standaard is vrijwillig, toch biedt het een belangrijk referentiekader rondom de bewerkingen op etiketten.

19-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven