Biologisch areaal Italië met 10 procent toegenomen

Uit recent vrijgegeven cijfers van Sinab blijkt dat het areaal waarop biologisch geteeld wordt met 10 procent gegroeid is. Italië heeft nog steeds met grootste aantal biologisch gecertificeerde spelers op de markt van Europa. Aan het eind van december 2009 waren er 48.509 biologische marktpartijen actief, dit betekent een afname van twee procent vergeleken met vorig jaar. Vooral het aantal producenten nam af, met 3,7 procent. Het aantal verwerkers bleef groeien en nam toe met 3,5 procent. Het areaal groeide met 10 procent naar 1.106.684 hectare.

Vooral in de Zuid-Italiaanse regio's Sicilië, Puglia en Basilicata wordt veel geteeld, ook zijn hier veel biologische bedrijven actief. De meeste verwerkers bevinden zich in het noorden van het land (voornamelijk in 'Emilia Romagna' en Lombardije. In volgorde van belangrijkheid zijn dit de belangrijkste Italiaanse biologische producten: graan, olijfbomen, fruit, wijn, citrus en groente.

De Italiaanse minister van Landbouw, Giancarlo Galan, reageerde als volgt op de cijfers: "Onze biologische producten worden steeds meer gewaardeerd door de Italiaanse en de Europese consumenten, maar er moet nog veel gebeuren om de biologische landbouw verder te ondersteunen in de ontwikkeling. Het is noodzakelijk om de biologische omschakeling van nieuwe bedrijven aan te moedigen en instrumenten te vinden om de handelskanalen te verbeteren. Hier is nog veel behoefte aan. We willen deze opkomende markt zoveel mogelijk stimuleren, waarmee we tegemoet komen van de wensen van de consument", besluit Galan.

16-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.