Biologische tuinarchitectuur steeds populairder in New York

Richard Bajana herinnert zich dat hij toen hij begon met zijn werk als tuinarchitect dat hij een hekel had aan het feit dat hem aangeraden werd om met gewasbeschermingsmiddelen te werken. "Ik hield er niet van om met chemicali├źn te spuiten," zegt Bajana. "Dit was tegen mijn zin in, ik wilde dingen natuurlijk laten groeien." Nu spuit hij alleen water om de grasvelden rond Garret Park en Kensington waar hij werkt.

Richard's biologische tuinservice Batjana behoort inmiddels tot de snelst groeiende tuinarchitecten die op biologische wijze te werk gaan. "Sinds ik in 2003 met mijn bedrijf gestart ben, is de populariteit van biologische landschapsarchitectuur sterk gestegen. Dit is goed merkbaar in het klantenbestand, en dit is nog maar het begin." Hij weigerde commentaar te geven over de gemiddelde kosten voor het verzorgen van het gazon, maar kon wel zeggen dat deze meestal bovengemiddeld zijn. Dit komt door de arbeidsintensieve methodes. "Het is moeilijker om biologisch zijn, maar het is beter," zegt hij.

Bajana is een van de drie tuinarchitecten in Maryland (samen met 'Townson' en 'Cecil County') die gecertificeerd zijn door de Noordoostelijke Biologische landbouwvereniging NOFA. Deze vereniging zet zich in om biologisch tuinieren in Connecticut te bevorderen. Kate Mendenhall is directeur van de vereniging, zei vertelt: "Onze focus ligt op biologische landbouw, pas toen de interesse onder hobbytuinders toenam zijn we begonnen met biologische tuinvormgeving." Inmiddels voorziet de vereniging al zeven jaar in opleidingsprogramma's, de deelname hieraan is de afgelopen drie jaar sterk toegenomen. In de staat New York zijn in totaal 108 tuinonderhouders biologisch gecertificeerd. In de hele VS zijn er minder dan 500 mensen geaccrediteerd door de NOFA.

Bron: The Washington Post, 15-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.