Rapport EFSA: weinig MRL-overschredingen in biologische monsters 2008

Uit het rapport van de Europese Voedselveiligheidsautoriteit EFSA blijkt dat in 2008 in 3,5 procent van de op conventionele wijze geproduceerde voedingsproducten teveel MRL's aangetroffen zijn. In totaal namen de lidstaten meer dan 70.000 stalen van bijna 200 verschillende voedingsproducten waarin gezocht werd naar 862 gewasbeschermingsmiddelen. 2008 was een belangrijk jaar voor de harmonisatie van Maximum Residue Levels (MRL's) voor gewasbeschermingsmiddelen op Europees niveau. Resultaten uit eerdere onderzoeken kunnen dan ook niet direct vergeleken worden met de uitkomsten uit dit rapport.

In biologische producten werden MRL-overschredingen gevonden in 0,9 procent van de monsters. De EU-wetgeving staat slechts een zeer beperkt aantal gewasbescherminsmiddelen toe in de biologische productie van levensmiddelen. Er zijn geen specifieke MRL's voor biologische producten: dit zijn dezelfde als die voor conventionele producten.

Klik hier voor meer informatie.

14-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.