Vork&Mes verzorgt catering voor huwelijk Wesley en Yolanthe
Zijn drijfveer om uitsluitend met deze producten te werken, is duidelijk: "We streven bij Vork en Mes naar duurzaamheid en minder CO2 uitstoot. We hebben onze eigen koeien en lammetjes die in de wei lopen. Ons milieu wordt te zwaar belast en we moeten minder vlees en vis eten. We richten ons veel op groentes en de diverse manieren van bereiden. We kweken onze eigen groente. Zonder bestrijdingsmiddelen natuurlijk, daar beginnen we niet eens aan. We hebben een ecoloog in dienst, Franke van der Laan. Hij is een gepassioneerd natuurmens. In de Landijn, een ecologische moestuin, kweekt hij producten voor ons, ook vergeten groentes en bijzondere oude rassen. Wij geven op wat we minimaal nodig denken te hebben en dat wordt geteeld. In het restaurant bieden we een 5 gangen menu aan voor 35 euro, daarin serveer ik producten naar gelang het seizoen. Daar gaan we creatief mee om. Het komt voor dat er een overschot aan producten is en we ineens met 40 kilo komkommers zitten of zakken vol met daslook. Eten weggooien komt in mijn woordenboek echter niet voor, dus maken we komkommerchutney en heerlijke dressings van de daslook. Alles wat er aan afval over is, gaat terug naar het land, voor de beesten."
Bron: Echo, 14-07-10