
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Het is lente, en ons land kleurt wederom bruin"
- Henri Willig maakt kaas van biologische ezelinnenmelk
- Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- Onderzoek naar agroforestry op de agenda bij het ministerie van LNV
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Biologisch geteelde seizoensproducten
Vork&Mes verzorgt catering voor huwelijk Wesley en Yolanthe
Zijn drijfveer om uitsluitend met deze producten te werken, is duidelijk: "We streven bij Vork en Mes naar duurzaamheid en minder CO2 uitstoot. We hebben onze eigen koeien en lammetjes die in de wei lopen. Ons milieu wordt te zwaar belast en we moeten minder vlees en vis eten. We richten ons veel op groentes en de diverse manieren van bereiden. We kweken onze eigen groente. Zonder bestrijdingsmiddelen natuurlijk, daar beginnen we niet eens aan. We hebben een ecoloog in dienst, Franke van der Laan. Hij is een gepassioneerd natuurmens. In de Landijn, een ecologische moestuin, kweekt hij producten voor ons, ook vergeten groentes en bijzondere oude rassen. Wij geven op wat we minimaal nodig denken te hebben en dat wordt geteeld. In het restaurant bieden we een 5 gangen menu aan voor 35 euro, daarin serveer ik producten naar gelang het seizoen. Daar gaan we creatief mee om. Het komt voor dat er een overschot aan producten is en we ineens met 40 kilo komkommers zitten of zakken vol met daslook. Eten weggooien komt in mijn woordenboek echter niet voor, dus maken we komkommerchutney en heerlijke dressings van de daslook. Alles wat er aan afval over is, gaat terug naar het land, voor de beesten."
Bron: Echo, 14-07-10
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA