Biologisch geteelde seizoensproducten

Vork&Mes verzorgt catering voor huwelijk Wesley en Yolanthe

Jonathan Karpatios, eigenaar van restaurant Vork en Mes in Hoofddorp verzorgt de catering van het huwelijk van Wesley en Yolanthe. Hij vertrekt samen met een vriend een week van tevoren met een vrachtwagen richting Toscane om voorbereidingen te treffen voor een drie dagen durend feest. "De weddingplanners van Yolanthe en Wesley hebben mij benaderd. Wat betreft het eten heb ik gevraagd van welke ingrediënten ze houden en wat hun voorkeur heeft. Verder heb ik zelf de vrije hand om iets moois te creëren." Restaurant Vork en Mes werkt met verantwoord geteelde seizoensproducten, vers van het land en biologisch.

Zijn drijfveer om uitsluitend met deze producten te werken, is duidelijk: "We streven bij Vork en Mes naar duurzaamheid en minder CO2 uitstoot. We hebben onze eigen koeien en lammetjes die in de wei lopen. Ons milieu wordt te zwaar belast en we moeten minder vlees en vis eten. We richten ons veel op groentes en de diverse manieren van bereiden. We kweken onze eigen groente. Zonder bestrijdingsmiddelen natuurlijk, daar beginnen we niet eens aan. We hebben een ecoloog in dienst, Franke van der Laan. Hij is een gepassioneerd natuurmens. In de Landijn, een ecologische moestuin, kweekt hij producten voor ons, ook vergeten groentes en bijzondere oude rassen. Wij geven op wat we minimaal nodig denken te hebben en dat wordt geteeld. In het restaurant bieden we een 5 gangen menu aan voor 35 euro, daarin serveer ik producten naar gelang het seizoen. Daar gaan we creatief mee om. Het komt voor dat er een overschot aan producten is en we ineens met 40 kilo komkommers zitten of zakken vol met daslook. Eten weggooien komt in mijn woordenboek echter niet voor, dus maken we komkommerchutney en heerlijke dressings van de daslook. Alles wat er aan afval over is, gaat terug naar het land, voor de beesten."

Bron: Echo, 14-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.