Anne Engel kookt verantwoord

Smaakmaker maand juli werkt volgens richtlijnen VKB

Anne Engel, eigenaar van Restaurant de Opera in 's-Hertogenbosch, is uitgeroepen tot Smaakmaker van de Maand juli. Engel werkt volgens de richtlijnen van Slow food en de Vereniging van Koks Werkende met Biologische Producten (VKB). Dit zijn twee organisaties die streven naar goede voeding die op een verantwoorde manier geteeld en geproduceerd is. Daarnaast is Engel actief met activiteiten binnen het themajaar Hoofdstad van de Smaak (zie onder).

Route Gastronomique

Zo is ze initiatiefnemer van Route Gastronomique (een route langs gastronomische bedrijven in de Bossche binnenstad waar met streekproducten gekookt wordt) en Diner Inspiré (een cultureel, filosofisch diner met vier inspirerende sprekers die hun licht laten schijnen over wat smaak nu precies is).

Verder trekt Engel de kar bij diverse events voor kinderen. Engel: "Kinderen vormen al vroeg hun eetpatronen. In de Week van de Smaak houd ik de voorstelling Brabants Bont over smaak voor kinderen."

"Dat educatieve aspect komt ook terug in het gastvrijheidsplatform Leermeesters 's-Hertogenbosch. Dat houdt masterclasses voor leermeesters én slaat bruggen tussen de middelbare scholen en onze eigen Bossche horecaschool, die ook het biologische voedsel een zeer warm hart toe draagt."

Smaakmakers

De maandelijkse bekendmaking van de Smaakmaker van de Maand is één van de onderdelen van 's-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak 2010. Deze titel wordt toegekend aan een ondernemer of een organisatie die zich bijzonder verdienstelijk maakt voor het ambachtelijke, natuurzuivere, diervriendelijke, biologische, streekgebonden product. Met als doel dat Brabanders meer kennis nemen over smaak, beter eten en het echte verhaal achter voedsel.

Smaakhoofdstad

's-Hertogenbosch is Hoofdstad van de Smaak 2010. Dit jaar wordt dan ook in stad en streek volop aandacht geschonken aan 'beter eten' (real food). Producten afkomstig uit eigen streek, biologisch, ambachtelijk of seizoensgebonden producten krijgen hierbij de aandacht.

Niet alleen op culinair vlak. Ook binnen de zorg, onderwijs, business, sportieve en culturele sector vindt volop bewustwording plaats over nut en noodzaak van deze producten. Dat uit zich in vele activiteiten en events.

Bron: Horeca Entree, 13-07-10


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven