Unilever verduurzaamt verpakkingsmaterialen

Unilever past het inkoopbeleid voor papierverpakkingen aan. Het concern beoogt meer gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen om de milieubelasting te verlagen.

Ambitie

Belangrijkste doel van het nieuwe beleid is dat 75 procent van het papier en karton dat wordt gebruikt in de Unilever-verpakkignen afkomstig moet zijn van duurzaam gemanaged bos of van hergebruikt materiaal. Deze ambitie moet in 2015 zijn gerealiseerd. Vijf jaar later wil Unilever volledig zijn overgeschakeld op duurzaam papieren en kartonnen verpakkingsmateriaal.

Gecertificeerd

Nieuwe grondstoffen moeten afkomstig zijn van gecertificeerde bossen. De certificaten moeten zijn verleend door het Forest Stewardship Council certification scheme. Andere nationale kwaliteitssystemen komen ook in aanmerking, mits deze voldoen aan de internationale beleidsrichtlijnen.

Bewustzijn

Het veranderde inkoopbeleid zal ertoe leiden dat het duurzaamheidslogo in de loop van de tijd op alle verpakkingen van Unilever verschijnt. Hiermee wil het concern ook het consumentenbewustzijn vergroten en stimuleren dat het aantal gecertificeerde bossen in de wereld wordt vergroot.

Bron: EVMI, 13-07-10


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven