India richt zich op wereldwijde markt voor biologisch voedsel

oor het zesde jaar op rij heeft de Indiase biologische landbouw goede vorderingen gemaakt. Dit is het gevolg van inspanningen van de landbouwers, de overheid en de marktwerking. De biologische agrarische sector is nu op een punt waarop zij niet alleen een belangrijke rol op de binnenlandse markt kan gaan spelen, maar ook in de wereldwijde handel in voedingsmiddelen. Dit vertelt Sharad Pawar, de minister van Landbouw.

"Volgens de ramingen in 2003-2004 werd er op 42.000 hectare biologisch geteeld, de eerste ramingen van 2009-2010 tonen aan dat de biologische landbouw naar 1.050.000 hectare (10.5 lakh hectare) is gegroeid. Daarvan is 750.000 hectare (7.5 lakh hectare) volledig gecertificeerd, 300.000 hectare (3 lakh hectare) is bevindt zich in verschillende stadia van de omschakeling."

De binnenlandse consumptie van biologische voeding is op dit moment laag, de belangrijkste markten bevinden zich in de VS en Europa. India is uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van biologische kruiden, specerijen en basmati rijst.

De minister deelde verder mee dat het ministerie de biologische landbouw in het land wil bevorderen door verschillende regelingen te treffen, zoals een nationaal biologische landbouw-project, een nationale tuinbouwmissie en een technologische missie in het Noord-Oosten van India.

Recent heeft Asit Tripathy, voorzitter van de exportorganisatie voor landbouwproducten en verwerkte voedselproducten (Apeda), gezegd dat het land tot doel heeft om in de komende vijf jaar ter waarde van 1 miljard dollar aan biologische voedingsmiddelen te exporteren. De producten worden in veel markten in de Verenigde Staten en Europa geaccepteerd. Vorig jaar heeft India in totaal 135 verschillende producten in 18 categorie├źn geexporteerd met een totaalvolume van 44.476 ton, goed voor 125 miljoen dollar. De totale biologische voedingsmiddelenexport is het afgelopen jaar met 50,31 procent gegroeid.

12-07-10


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven