Peren in onjuiste dozen verpakt

Californische teelster beboet voor misleidende etikettering

De Californische departement van voedsel en landbouw heeft het teeltbedrijf 'Valley End Farm' in Santa Rosa bestraft voor het ten onrechte als biologisch etiketteren van hun producten. Dit is de uitkomst van een 18 maanden durende procedure. Uit onderzoek is gebleken dat de teler gedurende 2008 en 2009 klanten heeft misleid door producten die op een conventionele manier geproduceerd zij als biologisch te etiketteren. Hij kon ook niet bewijzen dat hij zich bij zijn activiteiten hield aan de biologische teeltregels.

Valley End Farm krijgt een boete van 15.000 dollar en zal de komende drie jaar in de gaten worden gehouden. Wel behoudt het bedrijf hun biologische certificering. De eigenaar van het bedrijf, Sharon Grossi, zei dat alle vermeende schendingen onbedoelde fouten waren. De valse etikettering ontstond nadat ze niet-biologische geteelde peren verpakt had in dozen voor biologische producten. Wel had ze een inlegvel in de doos gestopt met daarop een uitleg over de oorsprong van de peren. "Ik blijf biologische producten verkopen die in overeenstemming zijn met alle vereiste richtlijnen.

12-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.