Natudis rijdt distributievrachtwagen met aardgasmotor

Als één van de eerste bedrijven in Nederland neemt Natudis, de grootste distributeur en merkenleverancier van biologische voedingsproducten in de Benelux, deel aan een praktijkproef door haar distributie activiteiten met de onlangs geïntroduceerde Mercedes Benz Econic NGT distributievrachtwagen met aardgasmotor te verzorgen. Een koploper in milieuvriendelijk transport. Natudis voert deze proef uit met haar logistiek dienstverlener Ploeger. Indien de praktijkproef succesvol wordt afgerond, zal Ploeger, op verzoek van Natudis, haar wagenpark verder uitbreiden met deze ‘schone’ voertuigen.
 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Natudis wil duurzaamheid uittillen boven een vaag en eenduidig kwaliteitsbegrip en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Natudis is, samen met haar logistiek dienstverlener Ploeger, altijd op zoek naar mogelijkheden om de aarde gezond te houden. Het zoeken naar mogelijkheden tot vermindering van sterk vervuilende uitlaatgassen en vervangingsmogelijkheden voor diesel heeft haar continue aandacht. Een oplossing hiervoor is nu gevonden in de Econic NGT distributievrachtwagen. Deze vrachtwagen rijdt op aardgas en stoot nagenoeg geen roet en fijnstof uit.
 

Schoner rijden

De introductie van de Econic NGT (Natural Gas Technology) distributietruck is een logische stap in de ontwikkeling van duurzame en ‘schone’ voertuigen. De Econic NGT wordt aangedreven door een lean burn motor met uiterst moderne verbrandingstechniek waarmee wordt voldaan aan de uiterst strenge EEV emissienormen: 90% minder uitstoot van roet en fijnstof, 45% minder NOx,en 20% minder CO2. Bovendien ligt het geluidsniveau aanzienlijk lager (50%) dan bij vergelijkbare dieselmotoren waardoor deze technische oplossing ideaal is voor gebruik in binnensteden.

09-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.