'Wel degelijk verschil tussen conventioneel en biologisch'

OTA oneens met uitspraak in ontwerpdocument voedingsvoorschriften

De OTA (Organic Trade Association) heeft een beroep gedaan op het Amerikaanse departement van Landbouw (de USDA) en de gezondheidsorganisatie HHS om iedereen die de blootstelling aan giftige stoffen wil beperken te laten kijken naar het USDA Organic label. Dit willen zij bereiken door het ontwerp voor voedselvoorschiften voor Amerikanen van 2010 te herzien.

In het ontwerp staat dat 'uit onze huidige kennis over conventioneel en biologisch geproduceerde producten blijkt dat er geen verschil zit in voedingswaarde en de bijdrage aan de gezondheid van de mens", zegt directrice van OTA Christine Bushway. "Deze conclusies zijn ongegrond en zijn niet relevant voor de voedselvoorschriften." Ook is deze uitsprak in conflict met het onlangs uitgebrachte advies omtrent de vermindering van het risico op kanker. Hierin wordt aanbevolen om de blootstelling aan pesticiden te verminderen door voor zover mogelijk voedsel te eten dat geteeld is zonder gewasbeschermingsmiddelen en chemische meststoffen.

"Het is onaanvaardbaar dat een document over voeding dat voor onze natie zo belangrijk is een verklaring bevat die in tegenspraak is met deze aanbevelingen. Dit staat ook recht tegenover de gestelde doelen van de commissie om een eenduidige boodschap naar buiten te brengen." Wanneer het document op deze manier vrijgegeven wordt, zal dit leiden tot verwarring.

09-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven