Indonesische koffietelers mogen bonen wereldwijd verhandelen

Indonesische koffie is wereldwijd bekend. Indonesië is momenteel de derde grootste producent van koffie in de wereld na Brazilië en Vietnam. Ook is het land vierde onder de 'groene' koffie-exporteurs op de wereldmarkt.

Met een productie van 561.000 ton verantwoorde koffie was het land in 2008 goed voor 9 procent van de wereldwijde productie. Deze productie daalt echter door de verminderde internationale vraag. De binnenlandse markt verbruikt zo'n 190.000 ton per jaar.

Vandaag de dag wordt meer dan 90 procent van de Indonesische koffie door kleine telers geteeld. Een groot deel van deze productie is biologisch en 19 telersorganisaties en -exporteurs zijn internationaal gecertificeerd en mogen biologische koffie verhandelen. Ondanks de biologisch crisis, groeien de markten voor biologisch koffie in Amerika en Canada.

Vooral de Robusta-koffiebonen zijn fameus, deze blijft het belangrijkst voor de export. En er is een toenemende vraag naar Arabicabonen. De drie belangrijkste importeurs van Indonesische koffie zijn Duitsland, de Verenigde Staten en Japan. Ook de vraag vanuit Rusland, China, Taiwan, Zuid-Korea en Maleisië wordt steeds groter. Meer informatie over de Indonesische koffiemarkt is te vinden in dit rapport.

08-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.