Bioland pleit voor verhoging overschakelingspremie

Duitsland: Biologische telers in Brandenburg bezorgd over toekomst

De Duitse biologische markt blijft groeien. Dit bleek uit nieuwe cijfers die de regering afgelopen maandag bekend maakte. Vooral in deelstaat Brandenburg speelt de biologische teelt een grote rol, er wordt in totaal op 1.400 vierkante kilometer biologisch geteeld. Ook zijn in deze deeltijd twee keer zoveel biologische telers actief dan het landelijk gemiddelde.

Wel maken de biologische telers zich zorgen om de toekomst. Zo roepen zij ondanks de goede groeicijfers op voor een sterkere politieke steun, de telers hebben in de overgangsfase nog steeds te maken met hogere kosten. Daarom pleit Bioland voor een verhoging van de zogenaamde overschakelingspremie, aldus Gerald Wehde, woordvoerder van Bioland. Bovendien willen zij dat de overheid meer geld gaat investeren in onderzoek op het gebied van biologische teelt. Alleen dan kan een nog sterkere groei van biologische teelt worden bereikt.

Waarover de telers zich ook zorgen maken is dat er steeds meer biologische producten geïmporteerd worden uit het buitenland. Met name discounters kopen niet altijd meer bij Duitse telers, maar kijken of het in het buitenland goedkoper is. Consumenten hoeven overigens niet bang te zijn dat de ingevoerde producten van mindere kwaliteit zijn, er worden voldoende controles uitgevoerd (zowel Europees als in Duitsland zelf).

06-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.