"Kies biologische producten om kleurstoffen te vermijden"

OTA grijpt kans om biologische producten te promoten

Als antwoord op een oproep van het Amerikaanse Wetenschapscentrum voor het algemeen belang CSPI om kleurstoffen in voedsel te verbieden, heeft de OTA (Organic Trade Association) de consumenten nog eens extra eraan herinnerd dat zij kleurstoffen nu al kunnen vermijden door voor biologische voedingsmiddelen te kiezen.

Het CSPI schetste in haar laatste rapport de gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door de negen momenteel goedgekeurde kleurstoffen die in op conventionele wijze geproduceerde levensmiddelen worden gebruikt. Volgens de organisatie kunnen de kleurstoffen allergische reacties, hyperactiviteit en zelfs kanker veroorzaken.

"Biologische handelaren gebruiken geen enkele synthetische kleurstoffen", benadrukte uitvoeren directeur Christine Bushway van OTA. "Dit is nog een extra voordeel van het kopen van biologische voeding."

02-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.