Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen : Nieuwe landbouwminister moet biologische teelt op de kaart zetten

De Filipijnse organisatie 'Go Organic!' dringt er bij de nieuwe benoemde minister van Landbouw Alcala op aan om de biologische teelt te blijven promoten om zo tot een duurzame landbouw te komen. Alcala is een sterke voorstander van biologische teelt. Vroeger was hij de tweede districtvertegenwoordiger van Quezon. En in die periode behoorde hij tot de belangrijkste voorstanders voor het wetsvoorstel voor Biologische Landbouw, dat eerder dit jaar werd ondertekend.

"Hij verdient volgens ons de kans om de 'voedseltsaar' van de Filipijnen te worden", zei Roland Cabigas van 'Go Organic!'. De groep is van mening dat Alcala voor evenwicht kan zorgen tussen de voedselzekerheid en de noodzaak van een meer duurzame ontwikkeling in de landbouw. Dit kan onder meer door over te stappen op biologisch teelt en tegelijkertijd rekening te houden met de dringende noodzaak en uitdaging om de opwarming van de aarde en de klimaatverandering aan te pakken.

"Ook de consumenten zullen de voordelen van biologische teelt merken, zo is de voeding gezonder. En voor telers zullen de inkomsten toenemen en de werkomgeving veiliger worden, zonder dat dit ten koste gaat van de voedselzekerheid," zei Cabigas.

Voor Aquino wordt het onder meer belangrijk om de bestaande irrigatie-installaties te repararen en te herstellen. En om meer subsidies voor telers mogelijk te maken. Er is ook behoefte aan meer landelijke handelscentra. Daarnaast kan er op het gebied van betaalbaarheid en toegankelijkheid nog terrein gewonnen worden.