Filipijnen : Nieuwe landbouwminister moet biologische teelt op de kaart zetten

De Filipijnse organisatie 'Go Organic!' dringt er bij de nieuwe benoemde minister van Landbouw Alcala op aan om de biologische teelt te blijven promoten om zo tot een duurzame landbouw te komen. Alcala is een sterke voorstander van biologische teelt. Vroeger was hij de tweede districtvertegenwoordiger van Quezon. En in die periode behoorde hij tot de belangrijkste voorstanders voor het wetsvoorstel voor Biologische Landbouw, dat eerder dit jaar werd ondertekend.

"Hij verdient volgens ons de kans om de 'voedseltsaar' van de Filipijnen te worden", zei Roland Cabigas van 'Go Organic!'. De groep is van mening dat Alcala voor evenwicht kan zorgen tussen de voedselzekerheid en de noodzaak van een meer duurzame ontwikkeling in de landbouw. Dit kan onder meer door over te stappen op biologisch teelt en tegelijkertijd rekening te houden met de dringende noodzaak en uitdaging om de opwarming van de aarde en de klimaatverandering aan te pakken.

"Ook de consumenten zullen de voordelen van biologische teelt merken, zo is de voeding gezonder. En voor telers zullen de inkomsten toenemen en de werkomgeving veiliger worden, zonder dat dit ten koste gaat van de voedselzekerheid," zei Cabigas.

Voor Aquino wordt het onder meer belangrijk om de bestaande irrigatie-installaties te repararen en te herstellen. En om meer subsidies voor telers mogelijk te maken. Er is ook behoefte aan meer landelijke handelscentra. Daarnaast kan er op het gebied van betaalbaarheid en toegankelijkheid nog terrein gewonnen worden. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven