Beweert tuin hiermee te isoleren

Amerikaanse teler beboet voor afval in biologische moestuin

Een zelfbenoemde Amerikaanse biologische teler uit Scottdale zal een boete van 600 dollar aan gaan vechten. Hij kreeg de boete voor de honderden volle vuilniszakken die op zijn landgoed gevonden zijn. De man beweerde dat hij deze gebruikte om zijn biologische moestuin te isoleren. Gemeente-ambtenaren in Scottdale zien de zakken (en gebruikte autobanden) echter wel als rommel, en de kantonrechter was het met hen eens.

De 57-jarige Thomas Zeller zegt dat hij de vuilniszakken met bladeren voor de isolatie van de grond waarop hij beweert 350 verschillende soorten geneeskrachtige kruiden en tal van groenten te telen. Hij schat dat de tuin jaarlijks zo'n 3.400 pond aan biologische groenten produceert.

De rechter gaf Zeller meer dan 30 dagen de kans om de zakken te verwijderen, hij kreeg een boete omdat er volgens gemeente-ambtenaren nog steeds zakken stonden. De man reageerde als volgt: "de gemeente maakt mij hiermee een internationale crimineel." Zeller heeft overigens in de jaren negentig al een achter de tralies gezeten nadat hij veroordeeld was voor het kweken van wietplanten in zijn huis in Scottdale.

01-07-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven