Groeiende belangstelling voor biologische producten in de zorg

Net als in de horeca en catering groeit ook binnen de zorg de belangstelling voor biologische producten. Daarmee kunnen instellingen hun pati├źnten of bewoners immers niet alleen verantwoord, maar ook smaak- en belevingsvol eten en drinken aanbieden, iets waaraan volgens leveranciers van biologische producten steeds meer behoefte is.

Van instellingen die biologisch willen inkopen wordt vaak wel enige flexibiliteit gevraagd. "We zijn afhankelijk van wat de natuur ons geeft."

Vanuit Ouddorp levert Jus de Pommes een bijzonder assortiment (h)eerlijke natuurzuivere en duurzame vruchtensappen, waarvan het appel- en sinaasappelsap volledig biologisch zijn. "Maar nog niet alles", vertelt Jan van Kempen, die de sappen samen met zijn vrouw Lenie promoot en verkoopt, "want we kunnen wel een groter biologisch assortiment leveren, maar er moet ook voldoende vraag naar zijn. Bovendien is het nog moeilijk haalbaar alles biologisch te doen, want de producten moeten wel het hele jaar door geleverd kunnen worden."

Bron: Gastvrije Zorg, 21-06-10


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.