Plaatsing van nieuw biologisch keurmerk onderwerp van discussie

Op 1 juli aanstaande wordt nieuwe Europese wetgeving van kracht waarin het voeren van een verplicht biologisch keurmerk wordt geregeld. Maar controleorgaan Skal en de Vereniging Biologische Producenten en Handel (VBP) interpreteren deze wet op een andere manier. Waar Skal van mening is dat het keurmerk op de voorkant van de verpakking wordt vermeld, vindt de VBP dat fabrikanten dat zelf moeten weten. Supermarktketen Albert Heijn is tegen een verplichting.

Albert Heijn heeft binnen zijn puur&eerlijk-concept vijf pijlers. Producten kunnen slechts onder één categorie van puur&eerlijk vallen. Zij zijn tegen de verplichting omdat deze gecategoriseerde producten ook onder de noemer biologisch kunnen vallen. Fairtrade-bananen van puur&eerlijk kunnen bijvoorbeeld óók biologisch zijn. Het EKO-keurmerk, verplicht bij biologische producten, staat aan de achterkant van het product vermeld. Mocht Skal toch gelijk krijgen, dan zal Albert Heijn op de voorkant van de puur&eerlijk-producten moeten gaan vermelden dat het hier een biologisch product betreft. "Maar dat heeft bij ons zeer zeker niet de voorkeur", aldus een woordvoerster.

Bron: Food Holland, 29-06-10Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.