Biologisch bier steeds populairder in Oregon

Toegegeven, het blijft stoerder om een droge martini te bestellen, maar dit staat de groei van de biologische biermarkt in de Verenigde Staten niet in de weg. Vooral in Oregon is biologisch bier in opmars. Op 25 juni vindt voor de zesde keer het jaarlijkse Noord-Amerikaanse Biologische bierbrouwers-festival plaats, een driedaags feest in het teken van biologisch gecertificeerd bier. De bezoekersaantallen groeien elk jaar, vorig jaar kwamen er 15.000 mensen opdagen. De organisatoren zullen dit jaar meer dan 50 volledig gecertificeerde bieren tonen en ze verwachten dit keer zo'n 20.000 bezoekers.

De belangstelling voor biologisch bier is explosief gestegen sinds het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) de biologische normen in 2002 in praktijk heeft genomen. De biologische biermarkt is inmiddels uitgegroeid tot een markt waarin 19 miljoen dollar omgaat. Bier is volgens de normen van het USDA pas biologisch wanneer 95 procent van de ingredienten op biologische wijze tot stand is gekomen. Honderd procent biologisch is lastig, aangezien biologische hop erg lastig te verkrijgen is.
Ook in andere landen groeit de biologische biermarkt. In Nieuw-Zeeland verkoopt Mike's biologische bierbrouwerij steeds meer vier. Vooral jonge bierdrinkers hebben interesse in wat meer geraffineerde biersoorten.

De biologische biersector in Oregon groeit zo snel doordat veel lokale brouwerijen inmiddels biologische versies van hun populaire reguliere biersoorten aanbieden.

23-06-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.