Uitbreiding biologische akkerbouw en vollegrondsgroententeelt met 8%

Biologische Velddag met thema natuurlijk ‘groenbemesten’

Tholen – De 5e Biologische Velddag, georganiseerd door Agrifirm, Centrum Biologische Landbouw en PPO, op de Broekemahoeve in Lelystad stond dit jaar door de aanscherping van de bemestingsregels in het teken van de bemesting. Groenbemesters spelen hierin een belangrijke rol, naast het vastleggen van organische stof en mineralen zijn vlinderbloemigen ook in staat extra stikstof vast te leggen. Daarnaast was er ook veel aandacht voor grondbewerking en onkruidbeheersing.


Gerard Buizer van de Groot en Slot

Op de proef- en demovelden werden er demonstraties gegeven en konden de bezoekers de nieuwe rassen van uien, aardappelen, zomertarwe en conservenerwten beoordelen. Naast een demonstratie met het inwerken van groenbemesters en direct inzaaien bij een niet-kerende grondbewerking waren er proeven met verschillende meststoffen en groenbemesters. Ook lagen er proeven met inzaaien van pompoenen en vervroeging van de aardappelteelt. Presentaties waren te zien bij een Intra rijwieder, vinasseverspreiders, maaimeststoffen en daarnaast werden er ook nog twee op het veld gerichte praktische workshops gehouden.

Volgens de organisatie zijn er naast de biologische ook voor de gangbare telers leerzame ontwikkelingen te bekijken, vooral groenbemesting en niet-kerende grondbewerking zijn actueel, en er werd dan ook voor de gangbare akkerbouwers samen met de LTO een avondexcursie georganiseerd.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken

24-6-2010
Auteur: Adri de Rooij

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven