De Koks! Innovatie Trofee staat dit jaar in het teken van duurzaamheid en zuinigheid. Hij kan op vijf manier gewonnen worden namelijk in in de categorieën food & beverage, apparatuur én concept & management, als totaalwinnaar én als Koks! Duurzaamheids Trofee. De laatste award is nieuw dit jaar.
Momenteel kan er gestemd worden op de ingezonden innovaties. De biologische gehaktbal gaat aan kop met 22 procent, direct gevolgd door de schrijfsauzen voor chefs met twintig procent. Een stuk minder stemmen kregen alsnog het 'minder natrium in zout'-concept (negen procent), 'Coffee & Meals on Wheels' (zes procent) en 'advocaatje met echte slagroom (zes procent).
De finale van de Koks! Innovatie Trofee vindt plaats op dinsdag 14 september september tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn.
Organisatie
De organisatie van de trofeeën ligt evenals vorig jaar in handen van het Kokskwartet en de VHVG vereniging voor Food & Hospitality Management. Ook wordt de wedstrijd mede mogelijk gemaakt door Deli XL.Bron: Horeca Entree, 23-06-10