Vietnamese regering geeft biologische groentetelers meer ruimte om te groeien

Het land dat in de Vietnamese hoofdstad aan biologische groenteteelt besteed wordt, zal naar verwachting in de komende jaren van circa 2.600 hectare naar 5.500 hectare verdubbelen. Dit meldt de adjunct-directeur van de regionale plantbeschermingsdienst, Nguyen Hong Anh. Het plan om biologische groenten in geconcentreerde gebieden te telen is iets meer dan een jaar geleden gelanceerd.

Op dit moment worden de groenten in veertien tuinderijen in verschillende gemeenten aan de rand van Ha Noi geteeld. De totale investering wordt geschat op zo'n 47 miljoen dollar. De laatste teeltgrond van 80 hectare in de gemeente Thuy Huong werd eerder deze maand geopend, deze investering wordt geraamd op 2,9 miljoen dollar.

De grootschalige groei van de biologische groenteteelt is goedgekeurd na langdurige onderhandelingen met gemeente-ambtenaren. Elk district moet zelf bepalen hoeveel grond zij kunnen beheren, de biologische teelt moet natuurlijk wel technisch en economisch haalbaar zijn. De gemeenten brengen verslag uit aan de plantbeschermingsdienst.

23-06-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.