Vraag naar biologische teelt neemt toe in China

Gezien de kosten is biologisch niet voor iedereen in China betaalbaar: biologische groenten zijn tot vijf keer duurder dan gewone groenten. Toch groeit de markt, aangezien de consumenten door de terugkerende voedselschandalen in het land steeds hogere eisen aan het eten stellen.

Huang Dejun, een Chinese agrarische analist, verwacht dat de biologische groentesector in China de komende vijf jaar jaarlijks met zo'n 20 tot 30 procent kan gaan groeien. "Tegelijk met de groei van de Chinese economie, beginnen consumenten ook steeds veeleisender te worden wanneer het gaat om de kwaliteit van het leven."

Biologisch te werk gaan brengt nog wel wat problemen met zich mee in China, aangezien het lastig is om biologisch te telen in een land waar de bodem, water en lucht zwaar vervuild zijn. "De prestaties van de biologische landbouw zijn niet hoog genoeg, voor een land als China waar zo'n 1,3 miljard mensen gevoed moeten worden", zei Huang Dejun.

22-06-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.