Biologische voedselsector snelst groeiende bedrijfstak in Australië

De Australische vraag naar 'groen voedsel' zal naar verwachting het snelst groeien. De Australische onderzoeksgroep IBISWorld heeft voorspeld dat de biologische landbouwsector meer dan enige andere bedrijfstak zal gaan groeien, gedreven door een groeiende vraag naar duurzame voeding bij consumenten.

De verwachting is dat de omzet het komende jaar met 15,1 procent zal toenemen (tot juni 2011). Bijna het dubbele van de daarna het snelst groeiende industrie - de online informatiediensten. Die zal naar verwachting slechts met 8,7 procent groeien. Het is volgens de manager van de onderzoeksgroep, Robert Bryant, erg lucratief om mee te delen in het succes. Dit is bijvoorbeeld te zien aan Coles supermarkten, die hun eigen biologische merk gelanceerd hebben.

Ook de online verkoop van biologische voedinsmiddelen wordt steeds belangrijker in Australië. En wat ook meewerkt is dat de motieven van de klanten om biologische voeding aan te schaffen continu diversifieren. Zo wordt bijvoorbeeld de transparantie achter de voedselproductie steeds belangrijker. De grote leveranciers houden ook steeds meer rekening met de wensen van de consument. Zo verkopen McDonald's en Unilever bijvoorbeeld ecologisch duurzame koffie en thee.

IBISWorld verwacht dat de omzet van de biologische sector naar 0,45 miljard dollar per jaar zal groeien, en de werkgelegenheid stijgt in dezelfde periode waarschijnlijk met 3 procent.

22-06-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven