Van der Windt verpakking komt met serie composteerbare biobekers

Van der Windt Verpakking komt met een serie biobekers voor warme en koude dranken. Uniek aan het 'Enjoy the World' assortiment is dat de grondstoffen, maïs, PLA en drukinkten, volledig composteerbaar zijn. De bekers zijn herkenbaar aan het kiemplantlogo en zijn gecertificeerd volgens de DIN CERTCO-normen voor compostering, aldus Van der Windt.

Onder invloed van de trend naar maatschappelijk verantwoord ondernemen is de biobeker aan een opmars bezig in kantines en restaurants. Die biobeker is zelden 100% bio, omdat de coating en ook de inkten niet altijd milieuvriendelijk zijn, legt het bedrijf uit. 'Veel gebruikers zijn er zich niet van bewust dat hun beker niet volledig composteerbaar is. De vermelding "biobeker" wekt blijkbaar bij veel afnemers al voldoende vertrouwen. Zij informeren niet bij de leverancier naar de herkomst en ook op de beker zelf is geen aanduiding te vinden over de composteerbaarheid', constateert Huib Burggraaf, als bio-specialist verantwoordelijk bij Van der Windt Verpakking voor bioverpakkingen.

Met het Enjoy the World-assortiment is het bedrijf uit Honselersdijk van mening dat het een milieuverantwoord alternatief te bieden heeft. De grondstof voor de coating van de bekers bestaat uit maïs en de gebruikte inkt is er één op waterbasis. De PLA-coating is volledig composteerbaar en kan industrieel worden afgebroken, claimt Van der Windt.

Bron: Verpakkingsmanagement, 21-06-10 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven