Chocomel gaat alleen nog maatschappelijk verantwoorde cacao gebruiken

Chocomel gaat als eerste chocoladedrank maatschappelijk verantwoord geproduceerde cacao gebruiken. Hiervoor is FrieslandCampina Benelux, de producent van Chocomel, een samenwerking aangegaan met Utz Certified. Chocomel is het grootste merk chocolademelk in Nederland.

Van alle cacao die Chocomel gebruikt, wordt in 2010 tien procent als Utz Certified ingekocht. Het is de bedoeling dat in 2014 alle benodigde cacao voor Chocomel op deze wijze wordt ingekocht. Op dit moment is er nog onvoldoende maatschappelijk verantwoorde cacao beschikbaar om aan de volledige behoefte van Chocomel te kunnen voldoen.

Productie cacao en positie boeren verbeteren

Door verantwoord geproduceerde cacao te gaan gebruiken verbetert Chocomel de werkomstandigheden en de concurrentiepositie van de cacaoboeren, anderzijds investeert Chocomel in de kwaliteit van cacao. Door de huidige werkwijze van de boeren raakt de grond uitgeput, waardoor zij hun land verlaten, bos kappen en op dat stuk land opnieuw beginnen met cacaoteelt. Utz Certified leert boeren hoe ze hun grond op milieuvriendelijke wijze vruchtbaar kunnen houden. ‘De samenwerking met Utz Certified werkt voor ons twee kanten op. We dragen bij aan het verduurzamen van de teelt van cacao, wat belangrijk is voor het milieu. En daarnaast aan het op een structurele wijze verbeteren van de economische positie van de boeren,’ legt Patrick Reekmans uit, Managing Director van de producent FrieslandCampina Benelux.

Maatschappelijke organisaties en bedrijven bundelen krachten

De samenwerking tussen FrieslandCampina Benelux en Utz Certified past binnen de trend waarin maatschappelijke organisaties en bedrijven steeds vaker een partnerschap met elkaar aangaan en hun krachten bundelen. ‘Wij kiezen voor Utz Certified omdat dit programma de boeren verzekert van een onafhankelijke positie op de markt, met kwalitatief betere producten. De individuele boer - en zijn gezin - krijgt daardoor een sterkere maatschappelijke en economische positie,’ aldus Reekmans.

Bron: Friesland Campina, 16-06-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.