Natuurhoeve zoekt naar duurzame melkveehouders

Zuivelonderneming Natuurhoeve is op zoek naar duurzame melkveehouders. Niet alleen moeten de melkveehouders duurzaam werken, ze moeten zich ook voor een langere termijn aan Natuurhoeve verbinden. In ruil daarvoor biedt de producent van desserts en roomkaas uit het Groene Hart onder meer een hogere en bovengemiddelde melkprijs.

Volgens Kees Lekkerkerker van Natuurhoeve is de zoektocht naar een duurzame relatie met duurzame melkveehouders nodig omdat het contract met DeltaMilk afloopt. Van deze organisatie neemt Natuurhoeve nu nog melk af van aangesloten melkveehouders. Het contract met deze organisatie loopt echter aan het einde van dit jaar af en kent geen verlenging. Volgens Lekkerkerker is er met DeltaMilk een verschil van inzicht over de afspraken die destijds zijn gemaakt.

Dit betreft onder meer de opbouw van de bovengemiddelde melkprijs die Natuurhoeve uitkeert en de herkomst van de melk. Natuurhoeve wil bijvoorbeeld uitsluitend melk afnemen van veehouders die tot 30 kilometer bij het bedrijf gelegen zijn. Dit past bij de duurzame productie die Natuurhoeve nastreeft. Natuurhoeven vraagt verder aan potentiële leveranciers dat zij weidegang op hun bedrijf toepassen.

Bron: Zuivelzicht, RetailActueel, 16-06-10


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.