
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nederlandse exposanten verdiepen zich in de Spaanse markt tijdens Organic Food Iberia
- "Biologisch telen is niet altijd gemakkelijk en de werkdruk is enorm"
- "Zomerreductie houdt paddenstoelenaanbod in balans"
- "Maatwerkoplossing hoge WW-premie seizoensarbeid noodzakelijk"
- Vier verschillende zeewierondernemers winnen Seaweed Innovation Challenge
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Lekker naar de boer! trekt 80.000 bezoekers
Verspreid over het hele land stonden boeren en tuinders klaar om bezoekers hun bedrijf te laten zien. Er waren fietstochten, rondleidingen en proeverijen met kaas, sap, wijn, zuivel, vlees en fruit. Sommige bedrijven hadden workshops georganiseerd voor volwassenen en kinderen, en er waren zelfs complete boerenmarkten. Bij twaalf geselecteerde bedrijven, in elke provincie één, werd extra groot uitgepakt met onder andere mini-restaurants en muziekoptredens.
Loes van Loenen, projectleider bij Biologica: "De bezoekersaantallen laten zien dat er veel belangstelling is voor de manier waarop biologische boeren en tuinders werken. Met het jaarlijkse Lekker naar de Boer-weekend kunnen mensen zelf gaan kijken wat bio zo bijzonder maakt. Je gaat als consument wat meer nadenken over je dagelijks voedsel en dat ook waarderen. Niet in de laatste plaats door de creativiteit van de boer die het samen met de natuur moet zien op te lossen. Als consument eenmaal met zo'n vrolijk scharrelend biggetje in je armen staan, werkt beter dan de beste reclamecampagne."
Biologische producenten en verkoopkanalen als supermarkten, speciaalzaken en cateraars, hebben actief aan de open dagen meegewerkt door met speciale aanbiedingen te komen of het weekend bij hun klanten onder de aandacht te brengen.
Lekker naar de boer! 2010 is georganiseerd door Biologica in samenwerking met de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.
Bron: Biologica, 13-06-10
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-09 Verzekeraars AgriVer en BFAO willen gaan fuseren
- 2023-06-08 Bestuurswisseling en onderzoek naar consumentengedrag tijdens ledenvergadering BioNederland
- 2023-06-07 "Bijdrage geleverd aan plaatsbepaling biologische landbouw"
- 2023-06-02 EWS Group locatie Oosterhout Skal-gecertificeerd
- 2023-06-02 Feestelijke opening bij bijna 200-jarig familiebedrijf Simon Lévelt in Haarlem
- 2023-06-01 Flevosap viert dertigjarig bestaan met feestelijk actiejaar
- 2023-06-01 Organto boekt eerste kwartaal 9,7% winst
- 2023-05-31 Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische kasteel
- 2023-05-30 Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- 2023-05-26 FNV stapt teleurgesteld uit IMVO Convenant Voedingsmiddelen
- 2023-05-26 In memoriam Harmen Peters
- 2023-05-24 Koen Regout nieuwe CEO van Brandt & Levie
- 2023-05-19 KoRo haalt 20 miljoen euro extra op bij investeerders
- 2023-05-15 Internationaal Primeur-magazine nu online beschikbaar
- 2023-05-12 "Het mooiste was voor mij de biologische tak"
- 2023-05-11 "Ik verwacht dat de wil om biologisch te eten doorgroeit"
- 2023-05-11 Voets Specialiteiten meldt overname activiteiten Foodelicious
- 2023-05-11 Jeroen Kiers vertrekt als CEO van Ausnutria
- 2023-05-11 Joannusmolen neemt Sore en Love my Veggies over
- 2023-05-10 Twee jubilarissen bij TerraSana