Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitreiking zondag 13 juni

Nominaties Bio-Award 2010 bekend

Geen Bioweek zonder Bio-Award. Bedrijven of organisaties die een wezenlijke bijdrage leveren aan de promotie of innovatie van bio, verdienen een duwtje in de rug. Daarom reikt BioForum elk jaar tijdens de Bioweek de Bio-Award uit. Dit jaar staat het thema van de biodiversiteit centraal. Een vakjury maakte een keuze uit de kandidaten en duidde vijf genomineerden aan. Op zondag 13 juni maken we de winnaar bekend tijdens een nationaal slotevenement in Le Manoir d’Anjou in Brussel.

De vijf genomineerden voor de Bio-Award 2010 zijn:

Biobedrijf BioFresh - Categorie verwerker/verkooppunt

BioFresh is een groothandelbedrijf en levert bioproducten aan winkels, boerderijwinkels, marktkramers, samenstellers van bio-groentepakketten, restaurants en cateringbedrijven. BioFresh streeft naar een zo ruim mogelijk assortiment en biedt een zesduizendtal producten aan. In de twee vestigingen in Sint-Katelijne-Waver en Gavere haalt BioFresh de energie voor het koelen uit zonnepanelen. Het distributiebedrijf ontwikkelde ook een eigen ingenieus logistiek apparaat dat ervoor zorgt dat de kleinhandelaar tegelijkertijd verse en droge waren aangeleverd krijgt. Zo kan het aantal kilometers dat de vrachtwagens rijden beperkt worden.

De jury looft BioFresh als een onmisbare schakel in het vermarkten van bioproducten en noemt het een noodzakelijk initiatief om de sector kansen te bieden in de toekomst. Meer info op www.biofresh.be

Biokribbe De Biotoop - Categorie Project

De Biotoop is de eerste gecertificeerde biokribbe in Vlaanderen. Dit project ging vijf jaar geleden van start en heeft ondertussen drie vestigingen in Gent. Elke dag krijgen 82 kindjes tussen 3 maanden en 2,5 jaar verse, evenwichtige, biologische maaltijden geserveerd. Een gezonde start voor het verdere leven. In de Biotoop wordt gepoetst met ecologische producten en wordt gebruik gemaakt van wasbare luiers.

De jury looft de Biotoop als een innoverend en inspirerend initiatief dat kinderen bio met de paplepel meegeeft. Meer info op www.debiotoop.be

Natuurboerderij het Bolhuis - Categorie producent

Natuurboerderij Het Bolhuis ziet natuur niet als een bedreiging maar als een kans voor landbouw. Sinds 2001 ontwikkelt dit bedrijf een economisch rendabel landbouwsysteem dat voedsel én biodiversiteit produceert. Het Bolhuis produceert biologisch jongrunds- en lamsvlees dat ter plekke wordt vermarkt. In samenwerking met Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos beheert Het Bolhuis meer dan 80 hectare natuurreservaten en zorgt zo voor natuurrijke graslanden met een zeer diverse fauna en flora tussen de grazende koeien. Ecotoerisme (verhuur gastenverblijf en ezelwandelingen) brengt honderden mensen per jaar dichter bij het landbouwleven én de natuur.

De jury looft Natuurboerderij Het Bolhuis als een initiatief dat de bioproductie overstijgt en een mooi voorbeeld is van het samengaan van succesvolle landbouw en biodiversiteit. Meer info op www.bolhuis.be

Delhaize Group - Categorie Verkooppunt

Delhaize biedt al 25 jaar bio aan en verruimde het gamma gaandeweg tot 675 producten, gaande van groenten en fruit over vlees, gevogelte, kruidenierswaren tot zelfs t-shirts. Voor het derde jaar op rij kent Delhaize een groei van meer dan 15 procent in de verkoop van bio. Delhaize gelooft in de toegevoegde waarde van bio, zowel voor het milieu als voor de consument. In die zin maakt bio deel uit van het ‘Value Leadership’ van Delhaize in België en past het in de globale strategie van Delhaize rond duurzaamheid. Voor de bioproductie werkt Delhaize nauw samen met voornamelijk lokale en Belgische leveranciers waarmee het bedrijf een vertrouwensrelatie heeft opgebouwd.

De jury looft Delhaize als pionier die inspanningen levert op lange termijn. Om het marktaandeel van bio te laten groeien zijn de inspanning van grote ketens erg belangrijk. Meer info op www.delhaize.be

Instituut Ter Groene Poorte - Categorie Project

Als één van de eerste kokscholen liet Ter Groene Poorte de leerlingen kennismaken met producten die hen vreemd waren, namelijk biologische ingrediënten. Bio is ondertussen in de school geen loos begrip meer. Wekelijks wordt er met bioproducten gekookt en gebakken.

De jury looft Ter Groene Poorte omdat het de toekomst van bio mee garandeert door bio bekend te maken bij een toekomstige generatie voedingsprofessionals. Meer info op www.tergroenepoorte.be

Uitreiking

De uitreiking van de Bio-Award vindt op zondag 13 juni om 18:30 uur plaats in Le Manoir D' Anjou, Bosstraat 365b, 1150 Sint Pieters Woluwe. Na een aperitief, tuinwandeling en concert volgt de uitreiking om 20:30 uur.

Meer informatie:

Carla Rosseels
03-286 92 75
0485-51 53 66
carla.rosseels@bioforum.be
Quellinstraat 42
2018 Antwerpen

11-06-10
Publicatiedatum: