Friese Kunstenares ontvangt subsidie voor verbouwen biologische verfplanten

Kunstenares Claudy Jongstra uit Spannum krijgt een subsidie van tienduizend euro van de provincie Fryslân voor het verbouwen van biologische verfplanten. Dat heeft de provincie gisteren bekendgemaakt.

Jongstra maakt kunstwerken van vilt. Voor het verven van haar materialen gebruikt ze biologische plantaardige grondstoffen. Omdat die niet in Nederland worden verbouwt, koopt ze die normaal gesproken in. Nu wil ze ze zelf gaan verbouwen bij een regulier akkerbouwbedrijf en bij een biologisch bedrijf. Het gaat om de gewassen Sint Janskruid, meisjesogen, rode klaver, guldenroede en vrouwenmantel. Na de oogst worden ze verwerkt tot verfstoffen.

Jongstra wordt bij het project geholpen door een expert. De Landbouwhogeschool Wageningen gaat het project op wetenschappelijk in de gaten houden en zet studenten in voor de praktische uitvoering.

De provincie Friesland steunt de verftuin vanwege het innovatieve karakter. Het project, dat in mei is begonnen, duurt in eerste instantie een jaar.

Bron: Friesch Dagblad, 10-06-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.