Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groente en fruit belangrijkste exportproducten

Nieuw-Zeeland: Biologische markt groeit

Tussen 2002 en 2009 heeft de export van biologische voedingsmiddelen en dranken Nieuw-Zeeland zo'n 100 miljoen dollar opgebracht. Dit meldt OPENZ, de Nieuw-Zeelandse biologische exportvereniging. In 2009 droeg de biologische sector voor 485 miljoen dollar bij aan de economie van het land. Dit betekent een enorme stijging, aangezien dit in 2007 nog op 120 miljoen dollar lag en in 2002 op 70 miljoen dollar.

De binnenlandse markt is ook sterk gegroeid, naar een waarde van 315 miljoen dollar. Dit stimuleerde niet alleen de landelijke economisch situatie, maar heeft ook een positieve invloed op de internationale beeldvorming omtrent Nieuw-Zeeland. Groente en fruit zijn de belangrijkste biologische exportproducten, in 2009 brachten deze producten 85,8 miljoen dollar op.

Nieuw-Zeeland exporteert haar biologische producten vooral naar Europa en Noord-Amerika, hier gaat respectievelijk 37 procent en 22 procent van de producten naartoe. Daarna volgt de Australische markt met 19 procent. En Nieuw-Zeeland ziet in Zuid-Korea een belangrijke bestemming, ondanks de strenge Koreaanse normen. Vooral de biologische markt in de Verenigde Staten biedt nog voldoende mogelijkheden voor de Nieuw-Zeelandse biologische export.

04-06-10